Is mijn accu kapot of mijn laptop adapter?

Is mijn accu kapot of mijn laptop adapter?

Ik heb een behoorlijk aantal klanten gehad die twijfelden of hun laptop accu nu kapot was of hun laptop adapter.

Of uw accu kapot is, is vrij makkelijk uit te vinden. Een kapotte accu kan twee gevolgen hebben:meestal laadt uw laptop niet meer op, soms doet de laptop helemaal niets meer. Gelukkig kan uw laptop in principe zonder accu werken (alhoewel dit in het dagelijks gebruik  niet zo handig is). U sluit de adapter aan en klikt de accu uit de laptop. Als u nu de laptop kunt
opstarten / ermee kunt werken betekend dit dat hoogstwaarschijnlijk uw accu kapot is. Mogelijk zou het ook het laadmechanisme van de laptop kunnen zijn maar dit is niet vaak het geval. Gelukkig is het niet moeilijk om
dit uit te zoeken, en ik wil u (jou) hier graag bij helpen.

Houdt er wel rekening mee dat EN uw accu EN uw adapter kapot kunnen zijn. Gelukkig komt dit niet vaak voor. Om te controleren of uw adapter kapot is kunt u het artikel ‘Is mijn laptop adapter kapot?’ raadplegen.

Hier vind u informatie over laptop adapters gerangschikt per merk.

Weet u niet welke adapter u nodig heeft? Gebruik onze wizard en zoek dit in enkele stappen uit!