Is mijn laptop adapter kapot?

Is mijn laptop adapter kapot?

Het is niet altijd makkelijk om met zekerheid te zeggen dat de adapter van uw laptop defect is. Het kan immers ook de laptop zelf zijn of de laptop accu kan kapot zijn. Het is belangrijk om zeker te weten dat het wel degelijk uw laptop adapter is die er voor zorgt dat uw laptop niet meer laadt. Het zou vervelend zijn als u een adapter koopt en er dan achter komt dat uw laptop accu kapot is. Om te controleren of uw laptop adapter kapot is begint u altijd met de accu uit de laptop te klikken. Zo weet u zeker dat het probleem niet in de accu zit.

 

Werkt uw laptop zodra deze aan de kabel ligt wel gewoon? Dan is uw accu het probleem. Als uw laptop af en toe de verbinding verliest zodra u de kabel wat heen en weer beweegt is het probleem waarschijnlijk een kabelbreuk. Een kabel vervangen is alleen nuttig bij de voedingskabel (vanaf het stopcontact naar het adapter blokje). Het stuk kabel aan het adapter blok is te vervangen, maar dit is meestal de moeite niet waard. Een nieuwe adapter kost slechts enkele tientjes (als u niet weet welke adapter u nodig heeft kunt u onze wizard doorlopen).

 

Soms heeft de laptop adapter een lampje dat aangeeft of de adapter werkt. Is dit lampje uit dan is de adapter (meestal) kapot. Soms is het lampje op de adapter wel aan maar werkt de adapter niet. En soms zit er helemaal
geen lampje op de adapter. In die gevallen zult u met een andere adapter even moeten proberen of de laptop daarmee wel werkt. Houdt er wel rekening mee dat niet elke adapter op elke laptop kan worden aangesloten,
ook al past de connector. Voor meer informatie over welke adapter met welke laptop kan worden gebruikt, zie het artikel 'kan ik een andere adapter op mijn laptop gebruiken?'Heeft u niet de juiste adapter? Sommige aanbieders op marktplaats laten u de adapter proberen voordat u die koopt.

 

Hier vind u informatie over laptop adapters gerangschikt per merk.
Weet u niet welke adapter u nodig heeft? Gebruik onze wizard en zoek dit in enkele stappen uit!