Kan ik een laptop adapter gebruiken met een ander voltage?

Kan ik een laptop adapter gebruiken met een ander voltage?

Het voltage van uw (oude) laptop adapter vind u op het label bij “output”. Uw laptop vangt een klein voltageverschil zelf op. Bij de verkoop van laptop adapters houd ik altijd een voltageverschil aan van maximaal zo’n 5% . Voor de veiligheid is dit aan te raden, alhoewel sommige bronnen een voltage van 10% hoger of lager ook nog acceptabel vinden. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat u voor een 18.5v laptop gerust een 19v adapter kunt gebruiken (en andersom).

Bij een hoger voltage verschil is het heel simpel: NIET DOEN. Een hoger voltage zorgt onherroepelijk voor een kapotte laptop. Soms zegt men dat een lager voltage op uw laptop wel kan. Dit is niet waar. Een lager voltage (dan gewenst) houdt uw laptop meestal net iets langer vol dan een hoger voltage, maar ook een lager voltage zorgt in korte tijd voor onomkeerbare schade aan uw laptop.

Heeft u een nieuwe laptop adapter nodig, maar weet u niet welk type bij uw laptop past? Gebruik onze wizard en zoek dit in enkele stappen uit!