Wat is het verschil tussen een merk laptop adapter en een imitatie adapter?

Wat is het verschil tussen een merk laptop adapter en een imitatie adapter?

Veel mensen vinden het moeilijk hoe ze om moeten gaan met imitatie producten. Ze durven deze producten vaak niet te kopen uit angst dat het product snel kapot gaat of dat hun laptop erdoor beschadigd raakt.

Er zijn veel imitatie adapters op de markt. Voor elk merk zijn er meerdere aanbieders. Vaak zijn de imitatie adapters een stuk goedkoper dan de originele adapters. Deze prijsverschillen zijn te verklaren vanuit een aantal factoren. Ten eerste is een originele adapter vaak door een langere aanvoerketen gegaan. De grote laptop fabrikanten leveren lang niet altijd direct aan kleine winkels en webshops. Hier is weer een tussenpersoon voor nodig en hierdoor word de prijs van een adapter hoger. Een ander aspect is het aspect van keurmerken. In de Europese Unie is het verplicht dat alle adapters minimaal voldoen aan de CE en ROHS  keurmerken. Het CE keurmerk waarborgt een bepaalde mate  van veiligheid. Het ROHS keurmerk waarborgt dat een aantal vervuilende en giftige stoffen niet in de adapter zijn gebruikt. Originele adapters hebben vaak nog een
aantal keurmerken naast de CE en ROHS keurmerken. Hierdoor mogen ze over de hele wereld verkocht worden.
Sommige imitatie adapters mogen alleen binnen bepaalde werelddelen worden verkocht. Ze hebben dan alleen de keurmerken die nodig zijn voor verkoop in dit werelddeel. Dit maakt deze imitatie adapters goedkoper dan de originelen. In Europa zal dit niet bijzonder veel uitmaken aangezien de benodigde keurmerken in de Europese Unie streng zijn en slechts weinig landen stellen strengere eisen. Als laatste is vaak de marge op imitatie adapters een stuk lager dan de marge op de originele adapters.

Veel mensen zijn bang dat de betrouwbaarheid van een imitatie adapter lager is dan die van de originele adapter. Dit is soms het geval maar zeker niet altijd. Geeft de verkoper van de imitatie adapter u een garantie termijn van een jaar of meer dan zegt dit iets over het vertrouwen dat hij heeft in zijn producten.

 

Heeft u een nieuwe laptop adapter nodig maar weet u niet welk type bij uw laptop past? Gebruik onze wizard en zoek dit in enkele stappen uit!